top of page

ממצפה שלום לעין שוקו - מבוא חמה

  • תמונת הסופר/ת: gal travels
    gal travels
  • 29 במרץ 2020
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 14 באוג׳ 2021


איזור: רמת הגולן

עונה: כל השנה

דרגת קושי: המסלול ממצפה שלום עד מבוא חמה קל ומונגש.

ממבוא חמה לעין שוקו קל-בינוני.

ממצפה השלום עד מבוא חמה כ-1.5 וממבוא חמה עד עין שוקו ירידה של כבערך 500 מטר.


דרכי הגעה:

ניתן לשים את הרכב בחנייה של מצפה השלום בווייז "מצפה השלום" וללכת עד לעין שוקו וחזרה.

או להגיע עם שני רכבים את האחד להחנות במבוא חמה והשני במצפה השלום, ניתן גם להגיע לעין שוקו ומשם לסוע רק לתצפית במצפה השלום בלי הטיילת של ה-1.5 ק"מ.

על מנת להגיע לעין שוקו שימו בוויז "עין שוקו (מבוא חמה), אתם תגיעו לכביש הראשי תחנו את הרכב במקום שאפשר, אתם תראו מצד שמאל של התותח (שצבוע בוורוד) שלט לכיוון עין שוקו, תהיה לכם עכשיו ירידה עד לעין שוקו כ- 500 מטר.


כניסה: ללא תשלום


ree
תצפית ממצפה השלום


אז יצאנו כל המשפחה לסופש ברמת הגולן! ואני כמובן הייתי אחראית על הטיול, מזג האוויר באותו סופש לצערי לא היה כל כך נעים והמשפחה לא זרמה עם שיגעונות הטיולים שלי, ניסיתי לזרום עד כמה שאפשר עד שהגענו למצפה השלום ששם החלטתי שאני חייבת להגיע משם ברגל עד עין שוקו, הם כמובן לא זרמו עם זה אז לקחתי את אחותי ואת הבן של בן דוד שלי והלכנו אנחנו.


ממצפה השלום ניתן לראות תצפית על הארבל, חרמון, הרי צפת והגליל, עמק הירדן והכנרת, תצפית פשוט עוצרת נשימה וכל כך יפה!

תוכלו לראות את הכנרת ממש מתחת לרגליכם.


היה מאוד מקסים, כל השקדיות בדרך פרחו ועשינו תחרות מי מזהה כמה שיותר צמחים בדרך.


ree

ree
השקדיות בשיא פריחתן

ree
עריוני צהוב


בסופו של דבר הגענו למבוא חמה ומכאן ניסינו להבין אין מגיעים לעין שוקו, המשכנו במעין שביל מסודר עד שהגענו לטנק וורוד שמצד שמאלו היה את השלט ירידה לעין שוקו, השלט לא כל כך בולט ונראה לעין לכן שימו לב!


ree
השלט לעין שוקו


עין שוקו נמצא בדרום רמת הגולן ובעבר נקרא עין א-תינה (מעיין התאנה) ובהמשך שונה שמו של המעיין לעין שוקו, על שמו של מתן גדרי שהיה בפלס"ר נחל ונהרג ב-2003, כינוייו של מתן היה "שוקו" ולזכרו נקרא המעיין כך.


ree

ההליכה עד למעיין ממש יפה הרבה צמחייה, באביב הכל פורח וכל כך יפה! הנוף מהמעיין עצמו פשוט עוצר נשימה.


ree

והנה הגענו לעין שוקו שהיה פשוט יפייפה ועם נוף מדהים!


ree
עין שוקו

ree

ree

פטריות שמצאנו ליד המעיין.


טיפים:

1. ממליצה לכם\ן להגיע אל המעיין בקיץ כדי שתוכלו להיכנס למעיין, אפשר להגיע גם בחורף ופשוט לעשות פיקניק או לשבת שכיף ולצפות בנוף!

2. תגיעו עם נעליים נוחות לירידה לעין שוקו, ניתן גם עם סנדלי שורש.

3. בסופש המעיין יכול להיות מפוצץ.

המקום די קטן, לכן אם יש לכם\ן אופציה להגיע לא בסופש זה מה שהייתי ממליצה לכם\ן לעשות!


מקווה שעזרתי, תהנו תטיילו וכמובן שמרו על הטבע!



תגובות


bottom of page